Payday loans
септември 2017 октомври 2017 ноември 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Уникалното за България шахматно турне ChessBomb Tour 2017 се готви да завладее Бургас PDF Печат Е-поща
Автор: Рицар   
Четвъртък, 29 Юни 2017г. 16:13ч.

 

Уникалното за България шахматно турне ChessBomb Tour 2017

се готви да завладее Бургас

 

Веригата турнири - ChessBomb Tour 2017 в София, Пловдив, Варна и Бургас представs шахмата под формата на забавно шоу и реализира потенциала му като уникален спортен, културен и рекламен продукт. Във всеки фестивал едновременно се провеждат 3 турнира по блиц – за професионалисти, за аматьори и за деца. В крак със световните тенденции в шахмата откриването на всеки турнир от лятното шахматно турне е грандиозно забавно културно събитие, в което участват публични личности, водещи и световно известни шахматни звезди. Първите два фестивала от веригата вече се проведоха и имаха голям успех. Турнирите бяха открити от шампионката по шахмат Антоанета Стефанова, най-младата депутатка от НС Теодора Халачева, министъра културата Боил Банов, общинските съветници Борис Цветков и Калоян Паргов. Сред участниците имаше ярки личности като известния футболист Динко Дерменджиев - Чико. Всеки турнир по блиц шахмат е на много високо ниво, придружен от уникално мултимедийтно шоу и коментар на живо. Видео излъчването на шахматни партии е съчетано с много игри, томболи, награди и изненади за участниците.

Стартът на веригата бе даден в София на 6 май, в градинката пред Народния театър “Иван Вазов”. Турнирът събра 150 участници и още много зрители и гости. Вторият турнир се проведе в Конгресния център на Пловдивския панаир със 130 участници. Победителите в турнирите получиха парични награди, дизайнерски купи и медали, както и право на участие във финалния двудневен турнир на 16 и 17.09.2017. Партиите  се излъчват директно от Chessbomb.com. Третият турнир беше планиран във Вaрна, но поради организационни проблеми беше отменен.

От 3-ти до 9-ти юли 2017 г. в парк хотел "Санкт Петербург" в гр. Пловдив ще се проведе ”Международната седмицата на шахмата”. Тя включва шахматна школа, водена от световно известен треньор, сеанс на едновременна игра с шампионката Антоанета Стефанова и два турнира - по класически и по бърз шахмат с общ награден фонд 3000 лева.

 

Следващият турнир от веригата ще се проведе в Бургас на 05.08.2017 в Морската градина. Очакваме той да предизвика огромен интерес. Предишния ден ще проведем 2 обществени сеанса на едновременна игра с нашите именити майстори – Александър Делчев, Емилия Джингарова, Спас Кожухаров и др. В тях могат да се включат всички желаещи журналисти, граждани и гости на Бургас.

Кулминацията на веригата ще бъде двудневният финален турнир, в който за пръв път в историята на шаха ще се даде възможност на четири талантливи деца и четиримата любители, победители от квалификационните турнири от веригата, да се срещнат с топ играчи от световна класа зад шахматната дъска. Заключителният турнир ще проведе в Пловдив на 16 и 17.09.2017 г. на Римския стадион и ще е спортно събитие № 1 за 2017 г. за Пловдив. Десет елитни играчи, между които европейски и световни шампиони, ще премерят сили с 20 играчи от квалификационните турнири.

Нашата цел е да популяризираме шахмата в България и да го направим достъпен за широката публика. В световен мащаб шахът е най-популярният спорт след футбола, той не ограничава участниците по възраст, пол и физически възможности. Доказано е, че шахматът развива мисленето и учи, че постиженията са следствие от труд, способности и самодисциплина. Екипът на ЧесБомб се стреми да осъвременява и модернизира стандарта за излъчване и достъп до шахматни партии, за обучение и за провеждане на шахматни турнири у нас. Шахматният портал ChessBomb излъчва шахматни турнири от цял свят с компютърна прогноза и анализ. Порталът предоставя достъп и до вече изиграни партии. Създаваме шахматна академия, която засега има филиали в София и Пловдив и постоянно се разширява. От огромния шахматен архив на ChessBomb.com могат да се възползват всички - шахматни любители, професионалисти в подготовката си, треньори в обучението.

Ние влагаме енергия, ентусиазъм и потенциал в налагането на добрите спортсменски и обучителни практики в шаха. Затова девизът ни е: Обречени сме на успех!

 

 

Последна промяна от Вторник, 04 Юли 2017г. 20:02ч.
 
Начало Начало Последни новини Уникалното за България шахматно турне ChessBomb Tour 2017 се готви да завладее Бургас